Water-to-Go víztisztító palack cserélhető filterrel - Mennyire sikerült hasznát vennem a palackoknak Délkelet-Ázsiában?
×
 x 

A kosár üres
Bevásárló kosár
A kosár üres

Water-to-Go víztisztítóval Délkelet Ázsiában

 

Kedves Water-to-Go! Ahogy ìgértem, küldök egy kis beszàmolót, hogy mennyire sikerült hasznàt vennem a palackoknak délkelet àzsiai utam soràn 2018 januárban.

Szingapúr, Indonézia, Thaiföld, Malajzia és Kìna volt az útvonal egy hónapig! Egyedül utaztam és nagyon feltöltődtem az út soràn. Sokkal jobb volt mint amire számítottam. A hely, az emberek, a természet.

Csodàlatos volt
Eddigi életem legnagyobb utazása

Az utazásom tervezésekor szerettem volna egy olyan megoldàst talàlni, ami lehetővé teszi hogy ne kelljen palackos vizet vàsàrolnom olyan helyen sem, ahol a vìz alkalmatlan fogyasztàsra. Ezt a fajta szemetelést màr egy ideje elhagytam a mindennapjaimból és az utazàs alatt sem szerettem volna ezzel terhelni a környezetet. A palackok első bevetésére egy isztambuli utazás soràn került sor, ahol ugyan iható a vìz, àm a rengeteg klór okozta rettenetes ìz miatt ihatatlan. Màr ahogy a csapból engedtem a vizet, uszoda szaga volt, az ìze pedig rémes.

A palack teljesen kiszűrte az ìzt. Ìgy az első, az ìz teszt pipa. A következő bevetése Izraelben volt, ahol sok az utcai csap, de inkàbb csak mosakodàsra hasznàljàk mert nem teljesen tiszta. Négy alkalommal is ilyen "làbmosó vìzből" töltöttem meg és teljesen tiszta vizet tudtam inni.

A két próba utàn következett az éles bevetés, 33 nap Délkelet Àzsia.

 

Szingapúrban tiszta, iható a vìz, azonban egyik nap egy kicsit hosszabbra sikeredett egy eredi túràm, ìgy szükségem volt újra töltésre. 

Egy apró kis patak folydogált az erdei út mentén, megtöltve egy kis làpos részt, abból merìtettem. Igyekezetem a tetejéről, de nyilván sàr is került a palackba, mégis ivóvìz lett a végeredmény.

Bali volt a következő állomás, ahol az ég világon minden vìzből merìtettem, töltöttem a 10 nap alatt. Kis patakból, vìzesésből, utcai csapokból, mosdók csapjaiból minden alkalommal azonos eredménnyel. 

Thaiföldön egy halpiac mosdója volt ahol a vìznek halszaga és szürke szìne volt. Gondoltam addig bevàlt mi baj lehet. Semmi. Az eredmény ismét iható vìz.

 

Malajziába menet a hosszú vonat úton mindkét palack vizem elfogyott, ìgy a vonat mosdójának csapjából töltöttem újra. Nem volt bizalomgerjesztő, de muszàj volt innom. 

Jáva szigetén egy templom kertjében található újabb lábmosóvìzből töltöttem. Az út soràn nagyjàból napi 4 palacknyi vizet ittam meg a mindenféle vizekből és semmilyen betegséggel nem találkoztam, semmilyen tünetem nem volt egyik alkalommal sem. Sem hasmenés, sem hànyinger, sem hànyàs.

A palackok kivàlóan működnek, sok helyen nagyon nagyon jól jöttek az út soràn. Az elfogyasztott vìz mennyiségét ha csak nagyjàból összeadom akkor 2,8 liter naponta, az 33 nap alatt közel 100 liter vìz (92,4 +/- néhàny rátöltés). 

Ha 1,5 literes palackokkal számolok - és nem a minden szálláson, repülőn megszokott 3 decissel vagy fél literessel - akkor 66 műanyag palackkal kevesebb szemetet termeltem, mint a Water to Go nélkül. 

 

Ajánlom minden utazónak, kiràndulónak aki amellett hogy a természetet szereti a hulladékcsökkentésre is szeretne odafigyelni.

Nekem bevàlt, imàdom. 
Könnyű, praktikus, egy oldalzsebben elfér.

Én úgy érzem maximálisan visszahozta az àràt, amit többen is sokallanak. Először én is elgondolkodtam rajta, mérlegeltem, de ezt találtam a legjobb megoldásnak. A szűrő egy kicsivel kevesebb mint még egyszer ennyit kibìr, azért az utànpótlásról gondoskodni fogok.

 

+36 20 359 01 85
info@watertogo.hu

Személyes átvételi lehetőség jelenleg nincs

NAGYKER

USA-ban gyártott víztisztító filter

Szabadalmazott nanotechnológia a NASA űrprogramjaihoz fejlesztve

Kiszűr minden káros anyagot bármely édesvízből

Hármas vízszűrő rendszere eltávolítja a baktériumokat, vírusokat, szagokat és a rossz ízt is.

Hatósági tesztek: 99,9%-os hatásfok!

 

Te is Water-to-Go-s vagy?

Világszerte bővül a Water-to-Go víztisztító filtert használók tábora Kapj te is híreket rólunk!